Calatorii, locuri exotice si orase din toata lumea

Nu ai nevoie de nimic special să devii un călător. Începe cu multă voie bună, cu optimist, multă încredere în sine, de un rucsac în care să-ți indeși orizontul. Pornești de la imaginație, continui cu o periuță de dinți și te oprești într-o pereche de papuci de running dacă-ți place să savurezi locurile într-un mod ceva mai nefiresc.

Așa am început eu. Călătoriile mele au plecat de la puțină curiozitate, de la periuța de dinti și de la frumusețea alergatului în fiecare colț din România. Inițial a început ca parte dintr-o pasiune, a continuat cu un proiect și a devenit pe parcus un mod de viață. Cu drag îmi amintesc de Bari și cu entuziasm de El Teide, sunt bucuros că am alergat podurile Venețiene cu puls ridicat dis de dimineață și cu drag îmi amintesc că am savurat căldura înăbușitoare a Tailandei sub cascade răcoroase.

Povestea acestui blog pornește din Paris și continuă în zig zag pe coordonatele frumoasei noastre Europe, urmând să devină în viitor ceva mai departe de Istanbul și de Tailanda. Ințial, m-am bucurat să ies din cochilia buchetului românesc de flori, ușor devenind o dorință perpetua de a vedea mai mult. Acum, este o parte din mine. A devenit un mod de viață care mă definește. E felul principal din masa mea.

Știu că avem o țară minunată unde poți vedea tărâmul românesc în multe ipostaze, dar în același timp avem un glob care pur și simplu îți taie respirația. Cultura, istoria, frumusețea și regulile fiecărei comunități din lumea noastră este o poveste pe care tânjesc să o ascult.

Dragă cititorule, promit să rafinez aceste gânduri în viitor. Sunt tare nerăbdător să exprim ceea ce am învățat și am văzut în nouă țări și două continente.

Cu drag,

Al tău mândru călător

Tagged , , , ,